Výsledky

Kvalifikační turnaj Nový Bor, ohlédnutí

11.11.2021

Již 12 měsíců uplynulo od doby, kdy měla začít soutěž, spojených kategorií kadetů a juniorů Libereckého kraje, ale z důvodu „covidového“ byla sezona 2020/2021 zrušena. V neděli 3. října se konala kvalifikace kadetů a juniorů Libereckého kraje v naší sportovní hale TJ Jiskra Nový Bor. Kvalifikačního turnaje se zúčastnilo celkem 7 družstev, které byly rozděleny do dvou hracích skupin. Skupina A byla obsazena družstvem Dukla Liberec, Slavia Liberec C, TJ. Sokol Mnichovo Hradiště, TJ Jiskra Nový Bor a skupina B mužstvy TJ Bižuterie Jablonec, TJ Lokomotiva Česká Lípa, Slavia Liberec B.

turnaj-foto
turnaj

V takto obsazené kvalifikaci jsme měli možnost zjistit, jak se na týmu podepsala covidová přestávka a jak jsou na tom kluci herně a fyzicky. První zápas jsme sehráli s družstvem z Mnichova Hradiště, kdy se jednalo o vyrovnaný zápas, kde se však projevila na straně soupeře zkušenost dvou hráčů z vyšší soutěže. Zápas jsme prohráli sice 2:0, ale podařil se nám skvělý začátek, což nás v minulých letech trápilo a do zápasu jsme se dostávali velmi pozvolna. Druhý zápas jsme hráli z vynikající Duklou Liberec, kde je znát kvalita všech hráčů minimálně o jednu třídu, ale kluci především v druhém setu se poprali o výsledek a druhý set skončil rozdílem 7 bodů, což je i po porážce 2:0, dobrý počin. Ve třetím zápase jsme narazili na Slavii Liberec C, kdy se jedná o nám rovného soupeře a doufali jsme v dobrý výsledek. Utkání nakonec skončilo 2:1 ve prospěch Slavie, ale kluci bojovali, až do konce a ve třetím setu to bylo o štěstí.

Celkový dojem ze hry je dobrý. Byl jsem velmi mile překvapen nasazením hráčů. V uplynulých sezonách tahle parta měla trochu problém s motivací a zapojením se zcela do zápasu, ale v neděli ukázali, že volejbal chtějí hrát a na hřišti to bylo v bojovnosti vidět, kdy žádný míč nebyl brán jako ztracený. Konečně se projevila i výška hráčů, což bylo znát na síti. Povedlo se několik úspěšných bloků a troufnu si říci, že jsme se minimálně vyrovnali v blokové činnosti Liberci a ostatní ve skupině převýšili. Aby nebyla jen chvála, tak pořád máme problém s příjmem a dostat míč na síť a úspěšně zakončit. Je to škoda, protože, když jsme se dostali k zakončení, jednalo o účinný útok. Jsou to rozhodně cenné zkušenosti pro všechny, jak hráčky, tak i pro mne trenéra. Myslím, že nejdůležitější bylo, že se opět rozjel volejbalový vlak a všichni mohli opět okusit pocit z této skvělé hry a užít si turnajovou atmosféru.   Další herní prověrka nás čeká 14.11. na hřišti Dukly Liberec. Dřeme dál a budeme se určitě posouvat.

Michal Kolč