Jste zde

Úspěšná výprava na BTM ČR v Liberci a Jablonci

O víkendu 6.-7. ledna se konaly další ze série bodovacích turnajů mládeže ČR, a to v Liberci (mladší a nejmladší žáci) a Jablonci nad Nisou (starší žáci a dorost). Vzhledem k příznivé vzdálenosti náš oddíl vyslal početnější sestavu. S republikovou úrovní má své dobré zkušenosti starší žákyně Viki Kašubiaková (ČR 38), premiéru zažila Natálka Nykodýmová, Honza Sucharda (dorost) a Jakub Šoupal (nejmladší žáci). A všichni si zaslouží velkou pochvalu.

Viki vyhrála s přehledem kvalifikační skupinu B turnaje, poté i 1.kolo v pavouku, ale ve 2. kole 1:3 podlehla Kárové (Batesta Chodov) a ukázala, že právem patří do první čtyřicítky v ČR. Honza Sucharda v krajském žebříčku šlape na paty libereckým nadějím, ale na takto kvalitně obsazeném tunaji byl poprvé. Béčkový turnaj hrálo přes 100 závodníků. Honza postoupil ze skupiny z 2. místa, kdy jasně přehrál chodovského Brože 3:0, ale pak podlehl 1:3 Maratovi z Elizzy. V 1. kole vyřazovacích bojů nestačil na Vaňka (Slavoj Praha) a podlehl mu 0:3.

Velkého úspěchu však dosáhla Natálka Nykodýmová. Ač byla taky poprvé na takovéhle republikové akci, tréma na ni vůbec nedolehla. S přehledem vyhrála kvalifikační skupinu, kdy především výsledek 3:0 s Pavlou Bačinovou (SK Dobré, ČR 29) naznačil, že by to mohl být velmi úspěšný debut. V pavouku narazila v 1. kole "pro změnu" na Lucii Bačinovou (SK Dobré, ČR 42)  a vyhrála jasně 3:0, ani ve 2. kole nedala soupeřkám žádný set a porazila Elišku Cimrmanovou z Kladna (ČR 42). Ve čtvrtfinále ukázala Natálka, jaká je bojovnice a nepříznivý stav 0:2 se Zdeňkou Marešovou z Domažlic (ČR 35) dokázala otočit a postoupila do semifinále béčkové soutěže. Zde byla nad její síly pozdější vítězka Eliška Koďousková (SK Dobré, ČR 32), které podlehla 1:3. Nicméně 3. místo při svém debutu je naprosto úžasné! Gratulujeme!

Své první turnajové zkušenosti načerpal i Jakub Šoupal. V Liberci v konkurenci 78 nejmladších žáků se sice ještě z prvního vítězství neradoval, ale v každém kvalifikačním zápase podal nebojácný výkon. 

FOTOGALERIE

  

Copyright © 2019, Webmaster @ Jan Fojtík